onsdag 26. mars 2014

Hvorfor Brokke?

Vi kjøpte tomt på Brokke uten å ha tilbragt mer tid der enn et par korte skiturer på dagstur og et par raske stopp på vei vestover til familien der. Etterpå har vi hatt to overnattingsdøgn i leiehytte. Egentlig vet vi lite hva vi går til, men har forelsket oss i plassen og er helt sikre på at dette er valget for oss. Hvorfor det, egentlig?

Brokke er ei bygd i Valle i Setesdal. Den ligger ved Suleskarvegen som går mellom Setesdal og Sirdal. Litt lengre opp i dalen ligger fjellbygda, hvor skisenteret og hyttegrenda er. Fra Kristiansand må du beregne en 2 timers kjøretur.

På Brokke er det 6 hyttefelt som er bebygd eller under utbygging; Løefjedd, Furestøyl Aust, Furestøyl, Sitåsen, Kvisletoppen og Brokke Panorama.  Vi har funnet den perfekte tomta for oss midt i Furestøyl Aust, rett overfor skisenteret, med lysløype rett nedenfor hytta.

Brokke Skisenter har treseters stolheis, T-kroktrekk, tallerkentrekk i terrengparken, barnebånd, tre nedfarter, jibbepark og terrengløyper. Her finner du kafe, nistebu og en enkel skishop.

Langrennsløypene på Brokke er blant Sørlandets absolutt beste, og egner seg både for tur og trening. Med utgangspunkt fra alpinanlegget kan du legge ut i 5 ulike løypetraseer. Løypekart og annen info finner du greiest her.


I vinterhalvåret ligger det også tilrette for isklatring og toppturer, for dem som måtte ønske det. Vi er kanskje ikke helt der for øyeblikket.

En ting som var viktig for oss, var at selv en fjellhytte skal kunne brukes hele året. På Brokke ligger forholdene virkelig tilrette for dette. Med Vestheiene i Setesdal rett utenfor hytteveggen, er det uante tur- fiske- og jaktmuligheter. Her kan det bades, padles ... mulighetene er mange. Løefjell på Brokke er kanskje Setesdals beste klatrefjell, med mange ruter til toppen. Nå er vi ikke spesielt habile klatrere, men interessen er der både blant store og små familiemedlemmer, og det kan raskt bli aktuelt for oss!

Hva var så avgjørende for oss? Faktorene var mange. 2 timer i bil er overkommelig etter jobb på en frdag, selv med 3 unger i baksetet. Vi har det meste av storfamilien på vestlandet, og Brokke blir litt som å møtes "midt på". Kanskje blir det litt lettere å møtes ofte? Brokke er vakkert. Naturen er flott og variert, og vi ser muligheter på Brokke. Muligheter for det hyttelivet vi drømmer om.

Hvor har du hytte, eller hvor ønsker du å bygge? Kunne du tenkt deg hytte på et sted som Brokke?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar