søndag 30. mars 2014

Den som hadde hatt ferdig hytte i dag...

Vinteren 2014 har vel ikke akkurat vært preget av godværsdager hvor en kan sitte i solveggen og nyte kvikk lunch og appelsin. Da gjør kanskje dager som i går ekstra godt, med sol fra skyfri himmel, null vind og 10 grader. Kanskje ikke ideelle forhold for ski, men perfekt for befaring på hytta, som nå begynner å ligne på akkurat det, en hytte. Så da pakket vi bilen med barn, ski, pølser og ved og satte kursen mot fjellet. 

På fredag kom takstoler og mønedragere på, samtidig som gulvet i 2. etasje er ferdig lagt. Fremdeles gjenstår noen takstoler på midtskipet og over kjøkkenet, men snekkernes mål om tett hytte før påske virker å være godt innenfor det oppnåelige! 

Utsikt fra stuevinduet (minus litt snø og jord). 
Det gjør jo også at egeninnsats kommer nærmere, og når Bergsam begynte å snakke om kledning i løpet av neste uke måtte det settes fart i arbeidet med å skaffe beis.
Vi tenkte å utnytte tiden før hytta er klar til innvendig arbeid best mulig, og vil helst ha hytta ferdig beiset før vi kan starte opp innvendig. Valget har falt på tømmerolje fra Møretyri, og fargeprøve i "Aldringsgrå" er på vei i posten. Denne fargen plukket vi opp på http://hugulia.blogspot.no, og fargen er grå-brun. Tømmerolja vil bli naturlig slitt av vær og vind og gir hytta et rustikt og naturlig preg.

Uferdige hus og hytter ser jo ofte fryktelig små ut, og vi var vel ikke akkurat av en annen oppfatning når vi så betongsålen i fjor høst.
Bildene fra snekkerne hjalp egentlig ikke så mye de heller, men når vi kom opp og for første gang kunne gå inn i egen hytte ble vi aldri så lite beroliget.
Nede er nesten alle rommene avdelt av bærevegger, så bortsett fra gutterommet og vaskerommet fikk en god oversikt over hvordan det vil bli. Oppe var det foreløpig litt vanskelig å få det helt store inntrykket, men det blir sikkert bra der også!

Neste tur blir nok en stopp på vei vestover før påske. Da er forhåpentligvis hytta tett, og kanskje er også vinduene så smått begynt å komme på plass? Vi gleder oss hvertfall til fortsettelsen!Litt utetid måtte legges inn!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar