torsdag 3. april 2014

Kjøkken

Avslappende dager borte fra hverdagens plikter gir kanskje litt overskudd og tid til å lage litt ekstra god mat etter en lang skitur? Selv om vi ikke tok oss råd til laftehytte, ønsker vi å ivareta en tradisjonell stil, med fokus på naturlige materialer. Og da passer det vel fint med et kjøkken i malt heltre?


Og mens vi har den største respekt for norske håndverkere, måtte vi også erkjenne at snekkerbygde kjøkken har en lei tendens til å gjøre litt for dype innhugg i lommeboka.
Vi fant etter hvert et alternativ i Artex.ee, som er en Estlandsk møbelprodusent som fokuserer på det norske hyttemarkedet. Til en pris som matcher Ikea leverer de malte kjøkken i heltre av god kvalitet. Jeg sier ikke at de matcher norske håndlagde møbler i kvalitet, men om vi kan få 95% av kvaliteten til 30% av prisen så er det et kompromiss vi er villige til å gjøre!

Kjøkkenet blir malt i en grå-beige tone med fargetone S-3005Y20R. Tror denne fargen vil passe godt til det grå skifergulvet og tømmerpanel på veggene. Benkeplaten er eik heltre og leveres sammen med kjøkkenet.
En stor fordel med Artex sine kjøkken er at de leveres ferdig montert. Og noe sier oss at når vi kommer så langt er hver time spart arbeid kjærkomment! Kjøkkenet blir ikke veldig stort, men vi tror vi skal få plass til det meste. Vi har også satt inn en liten sittebenk under vinduet, hvor mor kan nyte et glass vin mens far lager mat. Eller noe sånn... 

Vi kommer nok også til å bestille en del andre møbler fra samme produsent, som vi kommer tilbake til når det nærmer seg. 


3 kommentarer:

  1. Heisann, fikk dere fabrikken til å tegne kjøkkenet for dere? Hvem tok dere evt kontakt med?

    SvarSlett
  2. Dette ser jo veldig fint ut! Blir spennede å følge med - god ide´ for hjemmekjøkken også (som jeg forhåpentlig snart skal i gang med) Hyttekjøkkenet er allerede ferdig :)

    SvarSlett
  3. De tegner fra bunnen av, selv om vi hadde et utgangspunkt som de jobbet videre med. Ta kontakt med yllar(at)artex.ee så kan han sikkert hjelpe dere!

    SvarSlett