søndag 29. juni 2014

På fram!

Lenge siden sist, men det betyr ikke at det ikke har skjedd noe på fjellet. Snekkerne er reist, og vi er stort sett overlatt til oss selv... Litt skummelt, men mest gøy! Nå blir det full fart fremover for å bli ferdig med 1. etasje så fort som mulig. Litt juks ble det også. For å korte ned på tiden frem til rørlegger kan koble på vannet på hovedbadet nede bestemte vi oss for å la Bergsam ta seg av fliselegging og panel på bad og vaskerom. Denne helga ble vegger beiset, og baderomsinnredningen ble påbegynt. Baderomsinnredningen er laget av malte eikeplater, som takket være god hjelp fra svigerfar ser ut til å bli veldig bra. 

Alle flisegulv er 30x60 skiferflis fra Stoneart.no. Både vi og mureren var litt skeptiske til overflaten før legging, men resultatet ble veldig bra. Vi hadde også murer til å bygge opp peisen, som vi senere skal kle med skiferpanel fra Stoneart. Innsatsen er fra Spartherm, og med hull til lufteventiler på plass var det på sin plass medprøvefyring i helga. Smått kjølig på morgenen, så det passet godt med peis. Vi hadde ikke ved, så brukte panelrester. Tror ikke den store peisen fikk nok varme fra den, for glasset sotet kraftig i løpet av kort tid.

Sist helg fikk vi panel på det store soverommet nede, mens vi fikk lagt gulvet denne helgen. Når det var gjort fortsatte vi på barnerommet, som i løpet av helga har fått både gulv, tak og vegger. Når da også bad og vaskerom har fått farge på veggene, og baderomsinnredningen har kommet på veggen (...vel, deler av den) må vi si oss fornøyde med helgens innsats. I tillegg kom Rysstad Laftebygg og la torv på taket, så nå venter vi spent på at det skal spire. 

Nest helg blir det dugnadshelg med flere medhjelpere, og målet er å komme lengst mulig med tak og kanskje vegger på kjøkken og spisestue. 2 kommentarer:

 1. Hei,

  Er selv igang med å bygge peis, Contura i40 og har kjøpt stein fra Stoneart (valdres type).
  Har dere et bilde av deres ferdige peis? Send gjerne på epost til jaje63@gmail.com.

  mvh
  Jan-Erik

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Jan-Erik!
   Usikker på om du fikk bilde på mail - nå ligger det i alle fall bilde i det siste blogginnlegget.

   Håper du blir fornøyd med peisen, vi er veldigfornøyd med stoneartpanelene våre:-)

   Slett